MUŠTOMER, LIEHOMER, CUKROMER |
MUŠTOMER 10 – 30 Tf % Muštomer je vhodný na meranie koncentrácie skvasitelných cukrov v mušte kg/hl. Meranie je najpresnejšie vtedy keď je teplota meranej kvapaliny 20 °C. Kvapalinu nalejeme do odmerného valca, ktorý by mal byť vyšší ako muštomer. Muštomer vložíme do meranej kvapaliny aby sa voľne pohyboval, po jeho ustálený uvidíme nameranú hodnotu. Po skončení merania opláchneme muštomer čistou vodou.
CUKROMER 0 – 20 % Cukromer je vhodný k meraniu obsahu zvyškového cukru v kvasu %. Meranie je najpresnejšie vtedy keď je teplota meranej kvapaliny 20 °C. Tekutinu nalejeme do odmerného valca, ktorý by mal byť vyšší ako cukromer. Cukromer vložíme do meranej tekutiny aby sa voľne pohyboval, po jeho ustálený uvidíme nameranú hodnotu. Po skončení merania opláchneme cukromer čistou vodou. LIEHOMER 20 – 96 % Liehomer je vhodný k meraniu obsahu alkoholu v destiláte v %. Meranie je najpresnejšie vtedy keď je teplota meranej kvapaliny 20 °C. Kvapalinu nalejeme do odmerného valca, ktorý by mal byť vyšší ako liehomer. Liehomer vložíme do meranej kvapaliny aby sa voľne pohyboval, po jeho ustálený uvidíme nameranú hodnotu. Po skončení merania opláchneme liehomer čistou vodou.
|
|
Posledná úprava ( Utorok, 22 júl 2014 ) |